gostilna pod krimom

Ob vznožju Krima (1107 m), najvišjega osamelca ljubljanskega barja in le 20 minut iz mesta Ljubljana. Če zapustite ljubljansko obvoznico pri izhodu za Ig, nadaljujete čez Črno vas in proti Podpeči. Če izstopite na izvozu Brezovica, nadaljujete pot mimo Podpeči proti Borovnici oziroma Rakitni. Pot vodi tik ob želežniški progi Ljubljana-Koper.

zemljevid lokacije gostilne

Priložnosti za športne aktivnosti

Ljubljansko Barje in njegovi obronki nudijo številne možnosti za pristen stik z naravo. Za vsak okus ali kondicijsko pripravljenost se najde primerna kolesarska ali izletniška destinacija. Dobro pripravljeni kolesarji se na pot lahko odpravite že iz Ljubljane ali okolice. Če ste manj pripravljeni, ali imate rajši pešpoti, se lahko v naše kraje lahko pripeljete z avtomobilom ali vlakom. Na Ljubljanski Železiški postaji si lahko izposodite kolo in se udobno pripeljete do postaje Preserje, ki je najbližja večini zanimivih destinacij.

Naravne znamenitosti

Krim

Vzpon na Krim predstavlja spodoben napor, ki pa se ga ne bi smeli ustrašiti niti tisti z malo manj kondicije. Poti je več, vse so dobro označene. Ob lepem vremenu se na vrhu nudi neverjeten razgled do morja in na sever do Triglava.

Rakitna

Planota kjer je mešanje zračnih tokov in klimatskih območij ustvarilo posebno blagodejno klimo. Številne kolesarske in pešpoti. Ob robu osrednjega naselja se skriva romantično jezerce v katerem se lahko poleti ohladite, pozimi pa si privoščite drsanje.

Jezero v Podpeči

Podpeško jezero je priljubljena izletniška točka predvsem poleti, ko je polno osvežitve željnih kopalcev.

Romantična poroka

Cerkev v Črni vasi

Znamenita cerkev vredna ogleda za katero je zaslužen eden naših največjih arhitektov Jože Plečnik je priljubljeno mesto, kjer številni mladoporočenci dahnejo usodni "da".

Bistra

Za civilno poroko se lahko odločite v Gradu Bistra, ki je s svojim idiličnim okoljem kot naročen za skupen začetek v dvoje.
V neposredni bližini je tudi Tehniški muzej Bistra, ki s svojimi zanimivimi razstavnimi eksponati privlači staro in mlado.